Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca demisia lui Vlad Moisescu din functia de vicepresedinte al partidului este una "nesemnificativa", precizand ca acest gest nu are nicio semnificatie cu doua saptamani inainte de congresul PNL unde intreaga conducere isi va depune mandatul.

"Aceasta demisie este cu totul nesemnificativa, o demisie la doua saptamani inainte de congres cand toata conducerea depune mandatul nu are pentru mine nicio semnificatie. Este doar un gest pentru un mic scandal acolo unde se poate (...) Nu avem ce sa discutam in legatura cu demisie, o demisie este un act unilateral de vointa, pe o demisie nu au loc negocieri. E foarte limpede cred ca pentru oricine ca un grup de vreo trei oameni care au ajuns sa-si trimita pana si directorul de la primarie in calitate de reprezentant al PNL pe la dezbateri (...) incearca sa faca un tapaj, un scandal pana la congres. Sunt oameni care ataca in permanenta, oameni carora nici macar nu li se raspunde pe masura, dar care fac pe victimele", a afirmat presedintele PNL, Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liberalul Vlad Moisescu a anuntat, vineri seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca isi va da demisia luni din functia de vicepresedinte al PNL, fiind nemultumit de modul de conducere al lui Crin Antonescu.

Luni, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, Moisescu a precizat ca a inaintat BPC demisia sa din functia de vicepresedinte al partidului.

"Actul demisiei reprezinta manifestarea dezacordului meu fata de modul in care dl. Crin Antonescu intelege sa utlizeze prerogativele de presedinte al PNL in scopul reglarii de conturi personale in interiorul partidului. Ultimele exemple in acest sens sunt decapitarea conducerii organizatiilor de tineret si studenti ale filialei PNL Sector 1 si, mult mai grav, suspendarea activitatii Curtii de Onoare si Arbitraj a partidului, curte care reprezinta «justitia» interna a formatiunii liberale. Constatand incompatibilitatea de viziune si metoda dintre mine si dl. Crin Antonescu, aleg sa renunt la functia de vicepresedinte si sa revin la statutul de simplu membru al Partidului National Liberal, calitate pe care o detin din luna februarie 1990", scrie Moisescu.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

El adreseaza colegilor sai de partid, in perspectiva apropiatului Congres, un apel la responsabilitate si la ratiune in raport cu viitorul PNL si al ofertei pe care partidul o prezinta societatii romanesti: "Fiti constienti ca PNL inseamna mai mult decat un vehicul electoral sau o sigla de partid. PNL este promotorul si garantul liberalismului in Romania. De succesul sau de esecul nostru depind succesul sau esecul societatii romanesti, intrucat o societate normala, libera si prospera este o societate construita pe valorile liberalismului. Ganditi-va, de aceea, foarte bine inainte de a decide inlocuirea proiectului nostru vechi de 23 de ani cu obiectivul pe termen scurt al unei singure persoane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.