Comisiile pentru buget ale Parlamentului au adoptat, vineri seara, fara amendamente, proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013.

Raportul favorabil a intrunit 24 de voturi "pentru", cinci voturi "impotriva" si trei abtineri.

Potrivit MEDIAFAX, bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii se stabileste la venituri in suma de 50.703,8 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 50.703,8 milioane de lei.

Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste la venituri in suma de 291,7 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 105 milioane de lei, cu un excedent de 186,7 milioane de lei.

Bugetul asigurarilor pentru somaj, aferent sistemului asigurarilor pentru somaj, se stabileste la venituri in suma de 1.476 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 1.689 milioane de lei.

Dezbaterea si adoptarea acestui proiect de buget a durat mai putin de un sfert de ora, majoritatea parlamentarilor din opozitie renuntand sa isi mai sustina amendamentele. La intrebarea presedintelui Comisiei pentru buget a Camerei, Dan Radu Rusanu, care a condus sedinta, daca exista parlamentari care isi mai sustin amendamentele depuse la comisie, deputatul PP-DD Liliana Minca a raspuns: "Stim ca nu se sustine nimic. Mai are rost?".

In timpul votului pe articolele proiectului, rezultatul a fost de fiecare data acelasi - 24 de voturi "pentru" din partea parlamentarilor USL, cinci voturi "impotriva" ale parlamentarilor PDL si trei abtineri, ale senatorilor si deputatilor PP-DD.

Aceasta situatie a determinat amuzamentul membrilor celor doua comisii, unii dintre acestia anuntand in cor rezultatul votului.

Unul dintre parlamentari a spus ca, pentru a inlatura monotonia votului, va vota altfel si s-a amuzat ca Rusanu a anuntat 25 de voturi "pentru", fapt care i-a luat prin surprindere pe colegii care se obisnuisera sa anunte de fiecare data votul.

Proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.