Dorinta de a avea alegeri cat mai repede este fortata de presedintele Senatului, Crin Antonescu, presedintele PNL fiind nerabdator sa ajunga la Cotroceni, cu atat mai mult cu cat este clar ca nu ii convine statutul de vioara a doua in Uniune, afirma liderul PDL Elena Udrea.

"In loc sa se ocupe de gasirea solutiilor pentru ca romanii sa o duca mai bine, asa cum au promis in campania electorala, USL are ca principala grija sa isi asigure parghiile care sa-i pastreze la putere chiar si in momentul in care romanii nu ii vor mai vrea, intelegand ca au fost mintiti. Asa se face ca au fortat un statut al parlamentarilor care-i protejeaza pe acestia de Justitie, pregatesc reorganizarea administrativ-teritoriala pentru a-si consolida puterea in teritoriu prin inscaunarea baronilor locali ca baroni regionali, o lege electorala prin care sa poata obtine un numar majoritar de parlamentari si atunci cand nu vor mai fi votati de cetateni, asa cum a fost cazul Legii electorale actuale, facute de ei in 2008 si, bineinteles, o modificare rapida a Constitutiei, pentru a rezolva problema transarii puterii intre Premier si Presedinte, aceasta daca Antonescu va mai fi candidatul USL la Presedintia Romaniei, dar si ca sa modifice prevederile care garanteaza independenta justitiei", afirma Elena Udrea intr-o declaratie pentru MEDIAFAX.

Potrivit Elenei Udrea, aceasta dorinta de a avea alegeri cat mai repede este fortata de Crin Antonescu, presedintele PNL fiind nerabdator sa ajunga la Cotroceni, "cu atat mai mult cu cat este clar ca nu ii convine statutul de vioara a doua in Uniune, pe care il are acum".

Preda: Cuplarea prezidentialelor cu europarlamentarele, un cadou USL pentru Antonescu

Liderul PDL adauga ca o asteptare pana in toamna anului 2014 ar putea fi periculoasa pentru USL, "pana atunci romanii avand suficient timp sa vada ca nu sunt in stare sa le faca viata mai buna, ceea ce le va reduce sansele considerabil".

"Si pretextul de a nu avea un an cu doua alegeri este ridicol, pe de o parte pentru ca atunci cand noi am dorit comasarea localelor cu parlamentarele ei s-au opus spunand ca democratia costa, pe de alta parte vor sa faca Referendumul de modificare a Constitutiei in acest an. In loc sa incerce fortarea preluarii Cotroceniului inainte de termenul constitutional, mai bine ar comasa europarlamentarele cu Referendumul si ar si introduce ca modificari ale legii fundamentale si doua probleme spinoase, asa cum au promis: modificarea cadrului legal pentru respectarea referendumului din noiembrie 2009, cand romanii au decis limitarea numarului de parlamentari la 300, si rezolvarea problemelor legate de votul prin corespondenta al romanilor din afara tarii", scrie Udrea.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Citeste si: Ponta, despre devansarea prezidentialelor: Ar fi extraordinar de bine pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.