Premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in vara anului 2014, simultan cu alegerile europarlamentare.

Potrivit realitatea.net, Ponta a afirmat ca o astfel de comasare ar asigura o campanie electorala de doar 1-2 luni si ar evita situatia in care Romania s-ar afla in perioada electorala pe parcursul unui an intreg.

"Sa nu stam iar tot anul in alegeri, adica in mai sa avem alegeri pentru Parlamentul European, in noiembrie alegeri pentru presedinte. Ar fi extraordinar de bine pentru noi, ca tara. Uitati-va ce inseamna un pic de stabilitate, apropos de modul in care ne imprumutam, apropos de cursul euro-leu, apropos de discutiile cu FMI, care pana la urma au fost mai usoare decat se anticipa. Totul vine de la faptul ca avem stabilitate si ca neavand alegeri, oamenii sunt mult mai rationali. Deci anul viitor, daca exista vreo posibilitate constitutionala, o discutam", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

De asemenea, premierul a spus ca presedintele nu a oferit inca un raspuns.

"Examineaza. Nu mi-a dat nici un fel de raspuns, nici nu putea sa-mi dea vreun raspuns pe loc. Evident, trebuie examinata. Este o idee (...) Ideea este sa avem o luna-doua de campanie electorala, nu douasprezece luni", a mai adaugat Victor Ponta.

Citeste si: USL vrea sa devanseze alegerile prezidentiale. Chitoiu: Vom negocia cu Traian Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.