Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat ca propunerea USL de organizare simultana a alegerilor prezidentiale si europarlamentare este este "o smecherie" in urma careia Romania ar ajunge intr-o situatie unica pe plan mondial.

"Bineinteles ca sunt smecheri si vor sa isi maximizeze sub orice forma alegerile prezidentiale din 2014. In smecheria lor, cei de la USL au doua alternative: cea de alegere a presedintelui prin intermediul Parlamentului, propusa de unii din PSD si PNL, prin care isi securizeaza functia de presedinte pentru ca au majoritate, dar au o problema cu referendumul, sau solutia sa grabeasca tot ce se poate grabi, pentru ca uzura guvernarii se produce in fiecare zi si cu cat mai repede ar avea loc alegerile prezidentiale, cu atat ar avea mai mari sanse sa le castige", a declarat Emil Boc, potrivit realitatea.net.

Stanisoara: Argumentele lui Ponta pentru comasarea alegerilor sunt demagogice si hilare

De asemenea, fostul presedinte al PDL a afirmat ca nu a mai intalnit nicaieri in lume o situatie in care presedintele sa fie ales in luna mai si sa intre in exercitiu in decembrie.

"Nicaieri in lume nu am intalnit o situatie in care sa fie ales presedintele in luna mai si sa intre in exercitiu in luna decembrie. Pentru ca asa s-ar intampla la noi, am avea sapte luni doi presedinti, unul in exercitiu si unul ales. Care ar avea legitimitate si credibilitate in tara? De la USL te poti astepta la orice", a mai adaugat Emil Boc.

Preda: Cuplarea prezidentialelor cu europarlamentarele, un cadou USL pentru Antonescu

Fostul premier a spus ca doar in SUA presedintele se alege in 3 noiembrie si isi intra in atributii in 20 ianuarie, "dar asta se face de 200 de ani".

"Sa se aleaga in mai si sa intre in 20 decembrie, nu am intalnit asa ceva. Este produsul unui inceput de disperare in USL care isi da seama ca incepe sa piarda teren in fiecare zi si cu cat mai repede se fac aceste alegeri cu atat mai bine pentru a-si maximiza sansele", a concluzionat Boc.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Citeste si: Ponta, despre devansarea prezidentialelor: Ar fi extraordinar de bine pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.