Definirea conflictului de interese in cazul parlamentarilor a fost eliminata din forma finala a raportului Comisiei sesizate pe fond asupra propunerilor de modificare a Statutului parlamentarilor.

Din forma finala a raportului comisiei, care urmeaza sa fie supus votului in plenul celor doua Camere, au fost eliminate prevederile prin care se defineau cazurile de conflict de interese.

"Exista un conflict de interese atunci cand un deputat si/sau un senator are un interes personal care ar putea influenta nepermis exercitarea functiilor sale. Nu exista conflict de interese atunci cand deputatul si/sau senatorul beneficiaza de un avantaj prin simplul fapt ca face parte din populatie ca ansamblu sau dintr-o categorie extinsa de persoane. Participarea la procesul de legiferare nu constituie conflict de interese", este textul care nu este cuprins in forma finala a statului propus de comisie.

In cadrul sedintei de luni seara, unul dintre subiectele pe care s-au concentrat discutiile au privit definirea conflictului de interese in cazul parlamentarilor. Ca urmare a dezacordului dintre reprezentantii grupurilor parlamentare, s-a renuntat la aceasta prevedere, urmand ca definirea conflictului de interese pentru senatori sau deputati sa fie reglementata ulterior unor discutii cu reprezentantii ANI si ai Comisiei Europene.

Citeste si: Care sunt principalele modificari aduse la Statutul senatorilor si deputatilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.