Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut Comisiei Europene, in sedinta plenara a PE, sa vegheze la "derapajul inacceptabil" al premierului Victor Ponta la adresa independentei magistratilor, in replica vicepresedintele PSD Corina Cretu acuzandu-l de continuarea campaniei de denigrare a Romaniei.

"Pentru Ponta, daca ai 60% in Parlament, trebuie sa controlezi justitia. Cer Comisiei Europene sa vegheze la acest derapaj inacceptabil: separatia puterilor executiva si judecatoreasca e sfidata in numele vointei poporului", a afirmat Preda, in interventia sustinuta luni seara la Strasbourg, transmite MEDIAFAX.

El s-a referit la faptul ca Ponta a criticat decizia tribunalului care-l condamna pe liderul PC, Dan Voiculescu, dar si faptul ca l-a "apostrofat" pe Cristi Danilet, membru CSM.

"Saptamana trecuta, primul-ministru roman a criticat decizia unui tribunal care-l condamna pe unul dintre aliatii sai de la guvernare, Dan Voiculescu, declarand ca verdictul trebuie modificat. Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecatorul Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca acesta a cerut oamenilor politici sa nu mai ameninte judecatori si sa nu mai conteste decizii definitive ale instantelor", a afirmat eurodeputatul democrat-liberal.

El a adaugat ca, "pentru premierul de la Bucuresti, cine apara independenta magistratilor e adversarul sau politic".

"In ultimele zile, se desfasoara o campanie de stigmatizare publica si de revocare a membrilor CSM care vor o justitie fara subordonare politica. Demersul e sprijinit de posturi tv detinute de politicieni. Justificarea campaniei ar fi majoritatea de care dispune Guvernul, dupa alegerile din 9 decembrie", a mai spus Cristian Preda la PE.

In replica, vicepresedintele PSD Corina Cretu afirma, intr-un comunicat transmis marti MEDIAFAX, ca "atacul lui Cristian Preda din PE" este "o continuare a campaniei PDL de denigrare a Romaniei la nivelul Uniunii Europene", ea cerandu-i acestuia "sa isi ceara scuze in fata plenului Parlamentului European cu privire la minciunile lansate cu buna stiinta la adresa premierului Victor Ponta", deoarece afecteaza interesele tarii.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Cretu acuza PDL ca "dezinformeaza extrem de grav cu privire la situatia reala din Romania" si ca Preda a adus "noi deservicii Romaniei prin minciunile proferate cu nonsalanta".

Corina Cretu a argumentat ca Ponta "nu a cerut anularea unei decizii cu privire la Dan Voiculescu, acesta nefiind condamnat in dosarul la care face referire europarlamentarul PDL", aspect cunoscut "foarte bine" de Preda.

"M-as fi asteptat ca domnul Cristian Preda sa fie diferit fata de alti colegi de-ai sai din PDL, sa nu apeleze la asemenea manevre de intoxicare a oficialilor europeni", mai spune Cretu.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 7 ianuarie ca el considera ca decizia judecatorului de la tribunal legata de Dan Voiculescu in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare a fost una gresita, aratand ca acesta "nu e senator" in conditiile in care nu a depus inca juramantul.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.