Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Guvernul Ponta creeaza conditii de fraudare a alegerilor neanuntand numarul de electori si a amintit Executivului sa nu-i omita pe cei 500.000 de romani cu domiciliul in strainatate.

"Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile pana la alegeri si creeaza conditii de fraudare prin neanuntarea numarului de electori. Este obligatia Guvernului sa faca public numarul de cetateni romani cu drept de vot. Ii atentionez sa nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetateni romani cu domiciliu in strainatate. Ei au domiciliul stabil si trebuie inclusi in listele permanente din diaspora", a spus Basescu, citat de MEDIAFAX.

Presedintele a mentionat ca acestia sunt parte din corpul electoral permanent, al caror domiciliu este declarat.

Traian Basescu a precizat ca situatia se afla la MAI, iar Directia Consulara face actualizarea.

"Atentionez Guvernul ca ia romanilor dreptul de vot. Nu este posibil sa ingadui votul militarilor, si foarte bine ca s-a gasit formula ca militarii din afara sa voteze, dar sa nu dai drept de vot celor care au sederi statuate pe teritoriul altor state de mai bine de sase ani, este un act de fraudare a votului. Avem studenti, oameni care lucreaza, cercetari care se afla la studii sau parteneriate de cercetare pentru mai multi de sase luni, iar acestor oameni doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot", a spus Basescu.

ARD: Cerem MAI sa prezinte oficial numarul alegatorilor cu drept de vot

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca vrea sa ii dea o replica premierului Victor Ponta spunand ca nu este ofiter de contrainformatii, sau sub acoperire al fostei Securitati, ori al SRI sau SIE.

"Va declar public, pe propria raspundere si fara nicio retinere. Nu am fost ofiter de contrainfomatie, nici ofiter acoperit de Securitate, de SIE sau SRI, deci nu am avut nicio astfel de calitate. Daca as fi avut, nu m-ar fi oprit sa exercit functia de presedinte, dar ar fi trebuit sa o fac publica. Era obligatie morala si in acelasi timp un om care a trecut prin calitatea de ofiter intr-un astfel de serviciu fie ca este el de dinainte sau de dupa Revolutie poate ramane un om cu dubla comanda. In politica, atunci cand ai fost ofiter acoperit al unui serviciu de informatie de inainte sau de dupa Revolutie, nu ai decat o singura solutie, sa faci public acestui lucru. Sunt ofiter de marina, dar nu am nicio legatura cu serviciile de informatii", a spus Basescu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.