Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca organizarea unei sedinte a plenului reunit al Parlamentului pentru a discuta pozitia Romaniei la Consiliul European este o "pierdere de vreme".

"Este o pierdere de vreme sa participi la o astfel de sedinta. Au mai avut una cand nici macar nu au propus o rezolutie. CCR s-a prezentat extrem de ferm si de clar aici. Presedintele reprezinta Romania la Bruxelles, iar mai departe cred ca este clar pentru toata lumea. Ce sa reprezinte si pe cine Ponta la Bruxelles, la ce se pricepe? Tara este blocata, fondurile din cauza lui, repet, din cauza lui pentru ca nu au fost blocate in timpul celorlalte guvernari, era o foaie de parcurs pe care daca ar fi rezolvat-o nu intram nici macar in fazele preliminare blocarii fondurilor. Are termen si dansul, doua luni de zile incepand cu 25 octombrie sa rezolve problemele pentru a nu le face un cadou romanilor de Craciun: sa pierdem 13 miliarde de euro", a declarat Blaga, potrivit realitatea.net.

Ponta solicita conducerii celor doua Camere sa se adreseze marti plenului Parlamentului

Presedintele PDL a discutat si despre posibilitatea ca Romania sa isi foloseasca dreptul de veto la urmatoarea sedinta a Consiliului European. Intrebat ce pozitie are despre afirmatia lui Ponta, Blaga a spus ca aceasta nu este decat "o continuare a jocului iresponsabil" al premierului.

"Eu nu vad decat o continuare a jocului iresponsabil a lui Ponta, mai ales ca a facut declaratia pe care a facut-o la Bistrita si probabil ca lucrul acesta vrea sa il repare. A spus nici mai mult, nici mai putin ca daca stia ca se va infiinta ANI si DNA mai bine nu intram in UE. Numai ca uita ca UE ne-a alocat fonduri foarte mari pe proiectele de pre-aderare, si pentru a intra in Schengen. Cea mai mare facilitate, 680 de milioane. Si acum toate programele pe care le avem pe fonduri europene si pe care din pacate nu le utilizam asa cum trebuie. Vazand ca a spus o gogomanie cat el, vine si din nou discuta despre dreptul de veto. Pana la urma, exista un proiect de buget propus de Rompuy, exista pozitia Comisiei si exista si pozitiile statelor", a mai adaugat presedintele PDL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Antonescu: Examinam posibilitatea de a convoca Parlamentul pe tema reprezentarii la Consiliu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.