Acuzat ca declaratiile sale privind raportul MCV reprezinta o miscare politica, Basescu a iesit la rampa pentru a oferi clarificari.

Basescu a declarat ca nu a afacut iesirea de luni seara pentru ca "asa i-a venit lui" ci pentru ca este cu adevarat ingrijorat pentru soarta Romaniei.

"Declaratia mea de ieri a fost un semn de maxima alerta. Sunt ingrijorat. Sunt ingrijorat de raportul din luna decembrie pentru ca atata timp cat ti se subliniaza in precedentul raport nevoia de a se respecta statul de drept iar dupa acest raport refuzi ridicarea imunitatii pentru doi fosti ministri in Camera Deputatilor, mentii in functii ministri declarati incompatibili de ANI in ministere unde finantarea europeana a fost oprita... cum sa nu fiu in aceste conditii ingrjiorat ca la raportul din decembrie sa existe o mentiune ca Romania nu mai respecta criteriile politice de la Copenhaga".

Basescu a reluat multe dintre argumentele facute luni seara, dar a tinut sa precizeze ca nu este vorba despre declaratii "politicianiste".

Presedintele l-a atacat si pe Crin Antonescu in discursul sau. Potrivit acestuia, fostul presedinte interimar "a avut o contributie esentiala in punerea sub semnul intrebarii a statului de drept in Romania" si nici macar nu a citit raportul Comisiei Europene.

"Cei care mai cred ca este esentiala inlaturarea presedintelui pentru punerea sub control a institutiilor statului le garantez ca se insala. Nici nu isi vor putea indeplini obiectivul si nu vor putea negocia cu mine", a conchis presedintele.

Citeste si: Ponta reactioneaza la declaratiile lui Basescu: "Este un pic ridicol"

Crin Antonescu: Basescu face declaratii iresponsabile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.