Liderul PNL Crin Antonescu a lansat, marti, critici dure la adresa presedintelui Basescu, despre care a afirmat ca a intrat in campanie electorala.

"Dupa cum era de asteptat, Basescu a intrat in campanie electorala. A facut o serie de afirmatii iresponsabile de maxima gravitate, profund daunatoare Romaniei. A afirmat din nou ca Romania nu e un stat de drept, desi pana si observatori si factori politici externi din UE, SUA, au reevaluat situatia din Romania, remarcand tocmai faptul ca, in ciuda disputelor politice intense, Romania a functionat ca un stat de drept", a declarat presedintele PNL.

Basescu: Batalia politica nu este treaba mea. Noul raport MCV va fi dezastruos

Antonescu s-a intrebat "daca Romania nu e stat de drept, ce fel de stat este si ce anume e Basescu in acest stat, care este rolul sau? Daca e regim dictatorial, bananier, care e situatia presedintelui? Este el seful acestui stat, e cumva ostatic, prizonier? Se intampla cumva in Romania o lovitura de stat impotriva vointei sale?".

Antonescu l-a criticat pentru faptul ca a declarat ca Romania nu e credibila, ceea ce in parerea sa este o afirmatie "inacceptabila" pentru un sef de stat.

"Mai dati un exemplu al unui singur sef de stat care spune despre tara sa ca nu e o tara credibila. Sigur, Romania are o problema de credibilitate in multe zone, dar ca afirmatia sa fie facuta de seful statului e nu doar neuzual, ci fara precedent"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.