Presedintele Traian Basescu a sustinut luni o declaratie de presa, incepand cu ora 18.30, la Palatul Cotroceni.

Presedintele a precizat la inceputul discursului ca "batalia politica" nu este "treaba" sa, dar in acelasi timp conflictul politic din tara are un efect negativ asupra perceptiei Romaniei in Uniunea Europeana.

Basescu a vorbit in principal despre ingrijorarile sale cu privire la urmatorul raport pe Mecanismul de Cooperare si Verificare si despre campania electorala care va fi supravegheata din exterior.

"Avem probleme interne cu reflexie in exterior. Romania se afla intr-o situatie dificila din punct de vedere politica. Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept. Evernimentele din vau dus la amanarea pe termen nelimitat in Schengen" a precizat presedintele Basescu.

Presedintele a subliniat ca si cetatenii si economia au avut de pierdut de pe urma anularii deciziei de aderare in spatiul Schengen

"Romania a iesit din criteriile pentru Schengen, indeplinite inainte de luna septembrie. Vreau sa fie clar ca nu ma intereseaza pierderile parlamentarilor. Amanarea aderarii in spatiul Schengen ii afecteaza pe romani, care urmau sa circule liber la aceasta data. Afecteaza economia care in momentul de fata este mentinuta din interior. (...) A castigat romanul vreun leu din suspendarea presedintelui? Nu, totul a fost facut din interese politice", a declarat presedintele.

In discursul sau, Basescu a facut referire la situatiile in care senatori, deputati si demnitari din USL au fost acuzati de coruptie si cum lipsa unor concluzii in aceste cazuri va afecta elaborarea noului raport MCV.

Trei ministri ai Guvernului Ponta, CERCETATI de ANI

"Este in interesul romanilor blocarea investigarii a doi fosti ministri? In randul Puterii nu a existat nicio reactie, decat de solidarizare. Asta demonstreaza ca nu suntem stat de drept, iar efectele le vom vedea in Raportul pe Mecanismul de Cooperare si Verifcicare in luna decembrie sau ianuarie cand va fi eliberat. Sunt un om care are experienta si perceptia corecta a modului in care se analizeaza lucrurile la Bruxelles. Va fi un raport dezastruos. Actuala majoritate trebuie sa se intrebe daca are vreo resposabilitate", a sfatuit presedintele.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins luni cererea lui Basescu de a se lua in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu.

"Cat timp voi fi aici, institutiile statului vor functiona. (...) Atacul la adresa lor continua, venite din partea politicienilor. Atacurile nu fac decat sa arate ca avem o clasa politica ce nu intelege functionarea statului de drept. Sunt membri ai acestor institutii, CSM, care au fost luati la tocat bucata cu bucata de media pentru a fi intimidati. Fac apel pentru curatenia campaniei electorale astfel de atacuri sa inceteze. In ceea ce ma priveste, dati-i inainte", a conchis Basescu.

Citeste si:
Parlamentul din Ucraina urmează să adopte o lege a presei...
Parlamentul din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.