Presedintele Traian Basescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se ia in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu.

[UPDATE] Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins solicitarea presedintelui Basescu de a discuta si cererile procurorilor in cazurile Borbely si Dobre.

Potrivit realitatea.net, decizia a fost luata cu opt voturi "impotriva" cererii, un vot "pentru" si o abtinere. PDL va reluat cererea formulata de presedinte in plenul Camerei Deputatilor.


Anuntul a fost facut de liderul deputatilor PDL Mircea Toader, luni, dupa sedinta Biroului Permanent, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca presedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei in care a solicitat sa se analizeze oportunitatea discutarii cazurilor Dobre si Borbely odata cu sesizarea Ministerului Justitiei in cazul Trasculescu.

Traian Basescu a precizat in scrisoarea trimisa presedintelui Camerei Deputatilor ca avand in vedere faptul ca in momentul de fata la Camera este posibil sa fie luat in discutie solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Alin Trasculescu sa se gaseasca caile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cazurile fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.

"Avand in vedere faptul ca in momentul de fata la Camera Deputatilor este posibil sa luati in discutie solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a domnului deputat Alin Trasculescu va rog sa gasiti, cu respectarea legislatiei si a procedurilor parlamentare, caile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele doua solicitari ale Parchetului general de pe langa ICCJ privind incuviintarea inceperii urmaririi penale fata de domnii deputati (fosti ministri) Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, pentru a permite autoritatii judecatoresti sa-si desfasoare activitatea in absenta oricaror influente sau obstructii", se mentioneaza in scrisoarea lui Basescu.

El a mai aratat ca in calitate de presedinte al Romaniei si in virtutea atributiei constitutionale de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice semnaleaza ca in perspectiva noului raport de tara (MCV) "orice incercare de blocare a activitatii autoritatii judecatoresti va conduce la neindeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor asumate in cazul MCV cu consecinte grave in planul reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei".

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

El a mai aratat ca are convingerea ca se vor face toate demersurile legale necesare astfel incat autoritatile judecatoresti competente sa-si deruleze in continuare activitatea de cercetare.

Toader a spus ca solicitarea a fost trimisa Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.