Atacurile concertate la adresa puterii judecatoresti provin din ratiuni straine de scopul garantarii stabilitati institutionale a Romania, afirma CSM.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit in sedinta din data de 5 septembrie 2012, constata ca atacurile concertate din zona mass media, precum si din anumite zone ale politicului, la adresa puterii judecatoresti, a Consiliului Superior al Magistraturii si personal a membrilor acestuia provin din ratiuni straine de scopul asigurarii stabilitati institutionale a Romaniei, care vizeaza interese personale sau politice contrare statului de drept si conduc la deteriorarea imaginii tarii si la izolarea tarii ca Stat Membru al UE", declara CSM, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, spune sursa citata, se incalca normele democratice si principiile statului de drept.

"Solicitam ca, in baza art. 1 alin (4) din Constitutie ce reglementeaza principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, autoritatile legislativa si executiva sa se preocupe de instituirea unui mecanism de responsabilizare a reprezentantilor celorlate puteri, similar sistemului de raspundere al magistratilor. In continuare, in acest sens sunt si prevederile punctului 1 subpunctul 5 din ultimul Raport privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV din 18 iulie 2012. Fata de aspectele mai sus mentionate, consideram ca libertatea de exprimare este un drept fundamental, corect a fi exercitat in limitele prevazute de art. 30 alin (6) din Constitutia Romaniei", afirma Plenul Consiliului, intr-un comunicat de presa de miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.