Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programata pentru luni, a fost amanata din cauza esecului in negocierile dintre putere si opozitie pentru repartizarea functiilor in Biroul Permanent.

"Negocierile n-au dus la niciun rezultat. O sa le continuam maine, poate poimaine, poate mai amanam deschiderea lucrarilor Senatului", a declarat liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

El a precizat ca noi negocieri intre liderii de grupuri vor avea loc marti dimineata, de la ora 10.00.

"Pentru moment nu s-a ajuns la niciun rezultat cu negocierile. Majoritatea incearca sa impuna, cum o stim, o politica de forta, trecand peste toate prevederile regulamentare care au fost de 22 de ani incoace", a spus liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, potrivit MEDIAFAX.

Radulescu a precizat ca, in prezent, in Biroul permanent ar trebui sa fie un raport de 8 la 5 pentru putere. "Nu vor atat, vor 9 la 4 si vor sa aiba presedintele si patru vicepresedinti ai Senatului, din patru posibili", a subliniat Cristian Radulescu.

"Daca nu mai vrem sa respectam nici Constitutia nici Regulamentul si peste tot impunem forta unde o sa ajungem in perioada urmatoare?", a intrebat, retoric, Cristian Radulescu.

Liderii grupurilor parlamentare din Senat s-au intrunit, luni, pentru a negocia, in baza algoritmului, noua componenta a Biroului Permanent al Senatului, dar si in celelelalte functii in structurile acestei Camere.

Potrivit procedurilor parlamentare, sesiunea va incepe cu alegerea noilor structuri de conducere in grupurile parlamentare, in comisiile permanente, urmand sa fie stabilita, prin votul plenului, si componenta Biroului Permanent al Senatului, in urma negocierilor purtate, in baza algoritmului parlamentar intre liderii de grup.

Referitor la functiile din Biroul Permanent si la conducerile Comisiilor, acestea se negociaza pe baza algoritmului politic, la inceputul sesiunii, partidele urmand sa-si nominalizeze reprezentantii in acest sens.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Potrivit acestuia, pentru sesiunea septembrie-decembrie 2012, dintre cele 12 functii in Biroul Permanent, patru ar urma sa revina grupului PSD, care este format din 41 de senatori (33,21% - pondere in structura Camerei superioare a Parlamentului).

Grupurilor parlamentare ale PDL si PNL din Senat le-ar putea reveni cate trei functii in Biroul Permanent, democrat-liberalii avand 34 de senatori (27,54%), iar liberalii 27 de senatori (21,87%).

Grupul progresist, format din 12 senatori, cu o pondere de 9,72%, ar putea avea un reprezentat in conducerea Senatului. Un reprezentat in Biroul Permanent va avea si grupul parlamentar al UDMR, format din sapte senatori (5,67%).

Potrivit lui Filip, functiile de vicepresedinte al Senatului ar putea fi impartite astfel: grupului PSD i-ar putea reveni doua functii, grupului PNL - una, iar grupul PDL ar putea sa incerce sa isi recapete functia de vicepresedinte cedata grupului progresist.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Functia de presedinte al Senatului va fi detinuta in continuare de USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.