Congresul Partidului Popular European va fi organizat la Bucuresti, la mijlocul lunii octombrie a declarat europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

"Congresul PPE se anunta in conditii foarte bune. E la mijlocul lunii octombrie, saptamana aceasta au venit echipele tehnice pe teren, au inspectat salile si locurile de conferinta, traseele.(...) Spre deosebire de socialisti, popularii sunt solidari cu partidele din Romania", a afirmat Cristian Preda., citat de evz.ro.

Europarlamentarul PDL a mai afirmat ca Uniunea este din ce in ce mai izolata in plan european, dar, pe de alta parte a punctat faptul ca "si noi, si UDMR si PNTCD, membrii ai PPE, suntem onorati, evident, de faptul ca solidaritatea europeana nu e cu totul pierduta".

"Suntem pe cale sa descoperim aceasta tensiune intre o parte a spectrului politic care e angajata foarte clar in directia europeana, care sustine foarte clar proiectele europene si, din pacate, aceasta a doua parte a spectrului politic, cea care controleaza Guvernul in acest moment, o USL care e reticenta in raport cu Comisia (n.red.- Comisia Europeana ) care critica la adresa Occidentului.(...) Avem tot mai clar un clivaj intre proeuropeni si izolati in Europa. USL este din ce in ce mai clar izolata", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Un alt oficial european si-a anulat vizita in Romania

In privinta organizarii congresului PPE la Bucuresti, Preda a afirmat ca impreuna cu presedintele PDL, Vasile Blaga a mers la Bruxelles pentru a purta discutii cu oficiali ai PE privind evenimentul.

De partea cealalta, Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PSE) era programat sa se desfasoare la Bucuresti, intre 28-29 septembrie, dar PSD a solicitat PSE amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment sa nu fie "umbrit" de luptele politice interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.