Desi Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PSE) este programat sa se desfasoare la Bucuresti, intre 28-29 septembrie, conducerea formatiunii este pe cale sa anunte mutarea acestuia la Bruxelles.

[UPDATE] PSD a solicitat PSE amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment sa nu fie "umbrit" de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anuntata oficial zilele urmatoare, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

"Decizia de a solicita amanarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luata de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentata verbal in aceasta dimineata de catre presedintele PSD, domnul Victor Ponta, intr-o intalnire avuta cu mine si presedintele PES, Serghei Stanisev", a declarat Swoboda, el adaugand ca aceasta discutie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internationalei Socialiste.

De asemenea, Swoboda a precizat ca solicitarea facuta verbal de Ponta va fi urmata de textul unei scrisori pe aceasta tema care va fi adresata de conducerea PSD, iar Stanisev va informa prezidiul PES, dupa care decizia privind transferarea Congresului din 28-29 septembrie de la Bucuresti la Bruxelles va fi anuntata oficial vineri, 31 august, sau la inceputul saptamanii viitoare.

Liderul grupului S&D din Parlamentul European a mai tinut sa sublinieze ca decizia privind amanarea sau mutarea de la Bucuresti a Congresului PES a fost luata de PSD, fiind motivata de dorinta ca acest eveniment important pentru socialistii europeni sa nu fie "umbrit de conditiile de puternica divizare politica din Romania".


Potrivit realitatea.net, inca nu s-a luat o decizie finala, dar liderii PSE doresc sa mute Congresul din cauza ingrijorarilor legate de evenimentele din Romania de cand Guvernul Ponta a ajuns la putere.

Mai mult de atat, o mare parte din liderii PSE ezita sa confirme participarea la acest eveniment daca se va desfasura la Bucuresti.

Socialistii europeni au decis, in 2011, sa organizeze Congresul la Bucuresti. La acea vreme, liderii PSE considerau ca partidul condus de Victor Ponta ar fi putut profita de acest eveniment in campania electorala pentru alegerile parlamentare din iarna.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.