Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, nu va veni la Bucuresti, la Reuniunea diplomatiei romane de saptamana viitoare, participarea ei nefiind permisa de alte angajamente din agenda.

Vizita oficialului la Bucuresti la inceputul lunii septembrie fusese anuntata in urma cu o luna de fostul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga, care precizase ca a primit o confirmare a vizitei din partea acesteia.

"MAE a initiat demersuri pentru participarea Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane. Deoarece agenda oficiala a Inaltului Reprezentant prevedea, pentru acea perioada, angajamente si activitati stabilite anterior - inclusiv reuniunea sefilor de delegatii ale UE – participarea nu a putut fi realizata", se mentioneaza intr-o precizare transmisa joi de MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, MAE evidentiaza ca "nu a existat o confirmare scrisa a participarii oficialului european la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu".

Pe de alta parte, MAE mai mentioneaza ca desfasoara, in continuare, "discutii pentru perfectarea unei vizite in Romania a Inaltului Reprezentant, pentru o data care va fi stabilita de comun acord".

Fostul sef al diplomatiei, Andrei Marga, declarase in luna iulie ca a adresat invitatia de a veni la Bucuresti, la Reuniunea Diplomatiei, si ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, adaugand ca si din partea acestuia a primit o confirmare a participarii.

MAE a informat vineri, 24 august, ca Fabius a anuntat inca din 3 august ca nu poate fi prezent in 3 septembrie la Bucuresti, fiind amanata astfel vizita pe care o convenise de principiu cu fostul ministru Marga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.