Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, liderii USL, au facut front comun si au tinut marti seara o conferinta de presa.

Dupa ce pe parcursul zilei atat presedintele interimar Crin Antonescu, cat si premierul Victor Ponta, au tinut conferinte de presa pentru a-si detalia parerile cu privire la decizia CCR de invalidare a referendumului, marti seara cei trei lideri USL s-au reunit in fata jurnalistilor.

Primul care a vorbit a fost Antonescu, care a dorit sa comunice unitatea Uniunii Social Liberale.

"Ceea ce dorim sa comunicam acum in acesta formula este unitatea Uniunii Social Liberale care este mai presus de orice indoiala si este mai puternica decat oricand. Este o zi grea pentru oamenii care cred in democratie in Romania. (...) USL ramane unit, ramane fidel angajamentelor sale publice, proiectelor sale politice pe care le aplica prin intermediul Guvernului si al Parlamentului. (...) Lupta noastra cu regimul Traian Basescu continua pana cand acest regim va fi eliminat", a declarat Crin Antonescu.

Urmatorul care sa ia cuvantul a fost Victor Ponta.

"Impreuna in aceasta formula am luat Guvernul de la Basescu, impreuna in aceasta formula colegii nostri au castigat alegerile locale de la pedelistii lui Traian Basescu, impreuna in aceasta formula conducem cele doua Camere ale Parlamentului. Dupa decizia de astazi s-a dovedit ca nu suntem la Putere, suntem la Guvernare, iar diferenta este fundamentala", a precizat premierul.

Acesta a trecut in revista mesajul USL post-referendum, ca Traian Basescu nu mai este un presedinte legitim, din moment ce 7,5 milioane de oameni au votat pentru demiterea sa, cand doar 5 milioane de oameni au votat pentru instituirea sa.

"In momentul acesta reprezentantul nostru legitim nu mai este Traian Basescu. Aceasta este o realizare a oamenilor, nu a USL. Cel mai tarziu in 2014 vom avea un presedinte al USL si un presedinte al romanilor, confirmat de romani prin vot, nu trimis acasa si ajuns pe usa de spate la Cotroceni, sau la masa verde. Tot anul acesta trebuie sa facem acea reforma a sistemului constitutional romanesc care sa nu mai permita ca o singura persoana sa poata detina toata puterea in Romania. Este o lectie pe care o avem de invatat si stim ce avem de construit pe viitor", a explicat Ponta.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

De asemenea, premierul a facut un apel la Laura Codruta Kovesi sa renunte la anchetele sale cu privire la referendum, din moment ce Basescu a obtinut ce a dorit.

"Voi face maine catre doamna Kovesi o solicitare sa inceteze persecutarea oamenilor care au votat, pentru ca si-au atins scopul: domnul Basescu este back in business, impreuna cu doamna Kovesi", a spus premierul.

Intrebat daca va putea coabita cu membrii PDL, asa cum au oferit acestia, Victor Ponta a oferit un raspuns foarte transant.

"Eu cred ca domnii de la PDL nu stiu ce inseamna coabitare, pentru ca ei sunt folositi de domnul presedinte Basescu pe post de chelneri. Nu coabitez cu chelnerii. Chelnerii vin si aduc ceea ce le cere musteriul, domnul presedinte Basescu", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.