Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut o conferinta de presa de la ora 14:30 pentru a-si exprima reactia vizavi de decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului din lipsa de cvorum.

"Am luat act de hotaraea CC si primul lucru care trebuie spus este ca atat eu ca presedinte interimar cat si PNL vom respecta asa cum am anuntat si cum este corect hotarearea Curtii. Ca atare in cursul procedurilor ce urmeaza nimeni nu pune la indoiala respectarea deciziei Curtii Constitutionale", a anuntat Crin Antonescu.

Presedintele interimar a clasificat decizia ca nedreapta
.

"Nedreapta deoarece ignora votul a 8,5 milioane de romani; nedreapta pentru ca ignora o majoritate reala a cetatenilor care ar fi tebuit sa constituie cvorumul; nedreapta pentru ca ignora legile pe care insasi Curtea le invoca. In mod contradictoriu cu propriile sale decizii, propriile sale solicitari, CCR a refuzat sa ia act de situatia ca cel putin peste 2 milioane de romani nu puteau figura in listele electorale permanente si nu puteau fi luati in considerare la cvorum", a explicat Antonescu.

Liderul PNL a specficat ca pentru USL, desi Basescu va reveni la Cotroceni, "Traian Basesc nu mai este presexdntele Romaniei." si nu se pune problema coabitarii.

"Nu se pune problema coabitarii, pentru ca nu este vorba de coabitarea noastra cu Traian Basescu, ci este vorba de coabitarea lui Traian Basescu cu acesti 7,5 milioane de romani care a votat impotriva sa. El nu mai poate coabita cu 7,5 milioane de romani, o majoritate coplesitoare a corpului electoral"

Crin Antonescu a tinut sa specifice ca el nu se va retrage din politica, asa cum a promis in parlament, pentru ca Basescu a fost demis de votul popular.

"Nu ma retrag din politica pentru ca Basescu a fost demis in realitate, pe fond. Astazi raman si eu si PNL in serviciul oamenilor care sunt nedreptatiti. Raman in serviciul oamenilor care si-au spus cuvantul: cel care trebuie sa demisioneze este Traian Basescu. Nu o face, este problema dumnealui".

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Intrebat daca este posibila inceperea unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Basescu, Antonescu a raspuns: "Fara doar si poate".

"Traian Basescu nu isi va da demisia si va continua sa minta. (...) Vom lupta pana ala capat si vom elibera tara de sub regimul Traian Basescu", a spus Antonescu spre finalul discursului sau".

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.