Presedintele interimar Crin Antonescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta din cauza unor afirmatii legate de ancheta procurorilor asupra organizarii referendumului.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu este de acord cu afirmatia premierului Victor Ponta, care ii ceruse lui Traian Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii, scrie MEDIAFAX.

Antonescu a spus ca a vazut o declaratie a premierului, in care acesta ii cerea "cetateanului" Traian Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii.Presedintele interimar a spus ca nu poate fi de acord, "cu toata parerea de rau", cu afirmatia premierului.

"Sper ca este doar o vorba de polemica politica si nu o vorba de ministru al Justitiei, pentru ca, daca cineva terorizeaza un cetatean al Romaniei, trebuie de indata luate masurile pentru ca el sa fie impiedicat sa o faca, iar daca nu, si unii cetateni ai Romaniei au probleme, atunci autoritatile statului, ministrul Justitiei, de exemplu si nu domnul Traian Basescu, sunt cei indrituiti si obligati sa ia masuri", a spus Antonescu.

Antonescu a declarat ca cere presedintelui CSM sa convoace o sedinta a acestui for pe tema cercetarilor "masive" facute de procurori pe tema referendumului, prilej cu care s-ar putea discuta si situatia ministrului de la justitie.

"Ii cer public presedintei CSM sa convoace o sedinta a acestui for, in care sa discutam si sa ne lamurim asupra acestor aspecte, prilej cu care s-ar putea discuta si situatia ministrului de la justitie. Tara are nevoie de un ministru stabil la justitie, trebuie sa se intample cat mai repede", a spus Antonescu.

De asemenea, presedintele interimar i-a cerut procurorului general, Laura Codruta Kovesi, sa ofere public explicatii legate de scopul, mijloacele si natura cercetarilor pe care procurorii le fac "masiv" in ultimele zile in legatura cu desfasurarea referendumului.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Pentru a va face o idee despre amploarea acestor anchete, Parchetul General a deschis 528 de dosare penale privind posibile fraude electorale comise la referendumul din 29 iulie, cele mai multe fiind in judete din Oltenia si Moldova, unde au fost inregistrate prezente record, de multe ori de peste suta la suta, informeaza aceeasi sursa.

Potrivit documentelor transmise de Parchet, cele mai multe dosare nu privesc votul multiplu, ci infractiuni legate de falsificarea votului, cum ar fi introducerea de buletine de vot gata stampilate in urne, mita electorala, impiedicarea liberului exercitiu al votului.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.