Presedintele interimar a promulgat, marti, legea de modificare a Legii referendumului, a anuntat Administratia prezidentiala.

Potrivit sursei citate, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marti, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii referendumului.

PDL impune conditii pentru acceptarea referendumului

Crin Antonescu anunta, luni, ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum au decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

"Am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului asa cum a fost ea votata de Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala", declara Antonescu, informeaza MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala a decis, in urma cu o saptamana, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.