Presedintele interimar Crin Antonescu a anuntat luni ca promulga Legea referendumului cu specificarea ca validitatea depinde de numarul de alegatori.

Astfel, referendumul din 29 iulie va fi validat de prezenta la urne a 50% + 1 dintre alegatorii inscrisi pe liste, conform cerintelor Curtii Constitutionale. Crin Antonescu a anuntat hotararea sa intr-o conferinta de presa organizata luni seara.

Despre intalnirea de luni cu premierul si presedintii Camerelor: Am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului asa cum a fost votata de Parlament si cum a trecut prin Curtea Constitutionala”, a declarat presedintele interimar.

Acesta a precizat ca are anumite rezerve in privinta promulgarii acestei legi, din moment ce Comisia de la Venetia spune foarte clar ca nu se recomanda atingerea unui cvorum pentru ca ar putea sa faca inefectiv votul celor care se pronunta si sa incurajeze tactici absenteiste.

Totusi, in fata deciziei Parlamentului si CCR am socotit ca e mai putin important punctul meu de vedere, am promulgat legea si am inchis unul din subiectele fierbtini de dezbatere”, a precizat Antonescu.

Cat priveste durata referendumului, acesta se va tine intr-o singura zi, 29 iulie, dar dupa un program prelungit: de la ora 7:00 la ora 22:00 sau 23:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.