Premierul Victor Ponta considera nefondate temerile exprimate de Bruxelles in legatura cu situatia din Romania.

Premierul denunta in acelasi timp "propaganda politica", inclusiv "la nivel european", si sugereaza ca, daca UE va constata nereguli, acestea vor fi corectate, conform unui comunicat difuzat de AFP si citat de MEDIAFAX.

In comunicat, Ponta s-a declarat "increzator" ca toate masurile luate la Bucuresti "sunt deplin constitutionale si conforme cu reglementarile europene". De altfel, Ponta promite "respectarea in totalitate a deciziilor Curtii Constitutionale".

"Daca exista dovezi convingatoare ca am incalcat reglementarile UE, ceea ce nu a fost niciodata intentia noastra, vom schimba directia", a dat asigurari Ponta, conform comunicatului.

"Dupa referendum, voi prezenta un program de reforme care vor face ireversibila integrarea noastra deplina in Europa".

Ponta a reactionat la declaratiile comisarului UE pentru Justitie, Viviane Reding, care considera ca situatia politica din Romania reprezinta "un mare pericol" si ar putea afecta progresele tarii spre o "integrare deplina" in Uniunea Europeana.

Citeste si: Presedintele PE: UE este "putin prea tacuta" in legatura cu situatia din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.