Martin Schulz considera ca Uniunea Europeana este "putin prea tacuta" in legatura cu situatia din Romania, dupa suspendarea lui Traian Basescu.

"Voi discuta cu presedintele Frantei, Francois Hollande, in contextul in care Consiliul UE este prea tacut, din punctul meu de vedere", a declarat Martin Schultz inainte de a merge in vizita la Paris.

"Comisia Europeana trebuie sa isi faca treaba. Trebuie sa evalueze, sa faca propuneri, sa verifice daca sunt incalcate normele de drept europene. Un prim-ministru care are o larga majoritate poate schimba Constitutia tarii sale, dar nu poate lua masuri care sa intre in contradictie cu regulile si valorile noastre", afirma social-democratul german.

Antonescu: Situatia Romaniei nu este de criza

"Inlocuirile rapide care au avut loc in fruntea mai multor institutii din Romania sunt cel putin stupefiante. La fel ca si tentativa, aparent structurata si planificata, de demitere a presedintelui Traian Basescu. Este foarte dubios din punct de vedere politic, dar este legal", adauga presedintele PE, potrivit MEDIAFAX.

Martin Schulz urmeaza sa se intalneasca miercuri dupa-amiaza cu premierul Victor Ponta.

CCR: Revocarile lui Blaga si Anastase din Parlament sunt constitutionale

"Ramanem preocupati de rapiditatea si consecintele deciziilor luate in ultimele saptamani si avem multe indoieli legate de respectul independentei Curtii Constitutionale si al puterii judiciare", precizase marti Comisia Europeana, scrie HotNews.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.