Crin Antonescu a acordat marti seara la Cotroceni prima sa declaratie in calitate de presedinte interimar al Romaniei.

Crin Antonescu si-a inceput discursul prin a preciza ca intelege diferenta dintre un presedinte interimar si un presedinte ales.

"In calitate de presedinte interimar, garantez respectarea Constitutiei Romaniei de catre toate institutiile din statul roman, garantez buna functionare a tuturor institutiilor acestui stat. Garantez indeplinirea si respectarea tuturor acordurilor internationale".

Presedintele interimar a continuat prin a declara ca desi situatia este calificata de unii drept "exceptionala", de fapt Romania se afla intr-o situatie perfect normala si constitutionala.

"Situatia Romaniei nu e una de criza, nu e una exceptionala, e una normala. Romania isi va dovedi maturitatea si functionalitatea. Cetatenii sunt chemati sa dea un verdict democratic unui conflict politic. Obligatia mea si a institutiilor e sa asiguram conditiile democratice prevazute de Constitutie si de legi pentru desfasurarea referendumului. Verdictul va fi al alegatorilor si il vom respecta".

CE, preocupata de situatia din Romania

Antonescu si-a trecut in revista programul zilei care a cuprins intalniri cu presedintele, cu premierul Victor Ponta si cu ambasadorul SUA.

Intrebat de jurnalisti despre conflictul de astazi dintre guvern si Curtea Constitutionala pe seama Legii Referendumului, Crin Antonescu a declarat:

"Am sentimentul ca nu s-a inteles foarte clar despre ce e vorba. Exista pe de o parte o OUG a Guvernului care se refera la referendum. Ceea ce CCR a discutat azi si lucrul asupra caruia s-a pronuntat nu este acea ordonanta, ci un proiect legislativ, votat in cele doua Camere, ajuns la Curte pe traseul absolut normal. (...) Dupa avizul de azi al Curtii, legea vine la promulgare, imediat ce voi avea documentatia ma voi pronunta. Din punctul meu de vedere, continutul si formula OUG, si anume ca rezultatul acestui referendum e dat de votul majoritatii celor ce se prezinta, este unul corect"

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Spre finalul discuruslui Crin Antonescu a reafirmat ca nu doreste sa gratieze pe nimeni in timpul interimatului sau, facand referire la Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.