Ministrul de Interne, Ioan Rus, a propus numirea la conducerea Politiei Romane a chestorului Petre Toba in locul lui Liviu Popa, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Chestorul Ioan Cabulea ar urma sa fie numit sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, in locul lui Petre Toba.

Liviu Popa va conduce Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca schimbarile la varful Politiei Romane reprezinta o chestiune strategica, avand rolul de a crea o echipa capabila si performanta, fara vreo "conotatie" legata de "ultimele evenimente".

"Motivele sunt mult mai simple decat par. Daca v-ati uitat in toate sondajele de opinie, in toata tara, din sectorul 1 al Capitalei pana in Sighetul Marmatiei, ordinea publica, siguranta cetateanului, nivelul criminalitatii, infractionalitatea, criminalitatea transfrontaliera, evaziunea fiscala, tot ce inseamna nerespectarea legii, sunt prioritati pentru intreaga populatie a Romaniei", a spus Rus, raspunzand unei intrebari referitoare la motivul schimbarii sefului Politiei Romane.

Schimbarea sefului Politiei Romane vine la cateva zile dupa ce premierul Victor Ponta declara, ca urmare a fugii lui Sile Camataru, ca a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, sa prezinte, miercuri, in sedinta de Guvern, un raport privind urmaritii general si ca ar putea fi dati afara sefii din Politie, daca acestia sunt vinovati de situatia existenta.

Ultima demitere de la sefia Politiei Capitalei a avut loc tot in acest an, ca urmare a scandalului produs din cauza permisului de arma acordat ucigasului din coaforul Perla.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.