Secretariatul General al Guvernului (SGG) a incuviintat audierea unor ministri din cabinetul Tariceanu in dosarul privatizarilor strategice, mentionand, in raspunsul la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca sedinta respectiva sa fie una secreta.

Instanta suprema a primit luni raspunsul de la SGG in legatura cu adresa prin care se solicita incuviintarea audierii fostilor ministri Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Ionut Popescu, toti din guvernul Tariceanu, in dosarul privind privatizarile strategice, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit raspunsului SGG, persoanele pentru care instanta a cerut lamuriri cu privire la audierea lor pot da declaratii in fata instantei, cu mentiunea ca aceasta sa se faca in sedinta secreta, din cauza caracterului nepublic al sedintei de guvern din 2005 despre care fostii ministri vor trebui sa vorbeasca.

Instanta suprema a dispus totodata citarea pentru audiere in acest dosar si a lui Calin Popescu Tariceanu.

Urmatorul termen de judecata in acest dosar a fost stabilit pentru 29 mai, data pana la care ICCJ va trimite SGG o noua adresa, in legatura cu desecretizarea stenogramelor sedintei de guvern din 2005 privind problema privatizarii unor companii romanesti, printre care Electrica Muntenia Sud, si vanzarea unor actiuni Petrom.

Citeste mai multe despre Dosarul privatizarilor strategice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.