ICCJ a decis, in dosarul fostilor ministri Seres si Nagy sa solicite Secretariatului General al Guvernului acordul pentru audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu in legatura cu o sedinta de Guvern din 2005 privind privatizarile din aceea perioada.

Fostii ministri din Guvernul Tariceanu trebuiau sa dea declaratii in fata instantei despre discutiile purtate intr-o sedinta de Guvern, secreta, din 2005, privind problema privatizarii unor companii romanesti, printre care Electrica Muntenia Sud, si vanzarea unor actiuni Petrom.

Unul dintre avocatii din dosar a aratat ca ar trebui cerut acordul Secretariatului General al Guvernului pentru audierea celor patru fosti ministri, din cauza naturii nepublice a acelei sedinte de guvern din 2005, scrie mediafax.ro.

Instanta a admis solicitarea avocatului si a hotarat emiterea unei adrese catre SGG prin care aceasta institutie fie sa desecretizeze stenogramele acelei sedinte, fie sa-si dea acordul pentru audierea celor patru fosti ministri. In acest context, instanta suprema a acordat un nou termen pentru luni, data la care va verifica raspunsul SGG cu privire la aceasta adresa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.