Proiectul privind confiscarea extinsa a averilor a fost adoptat, marti, de Camera Deputatilor, prin apel nominal, inregistrandu-se 171 de voturi in favoarea acestuia, dupa ce, initial, la votul electronic, proiectul nu a trecut.

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat in varianta Senatului si prevede ca se supun confiscarii mai multe bunuri in cazul in care persoana care le detine a fost condamnata pentru comiterea anumitor infractiuni si daca fapta este susceptibila sa ii procure un folos material, iar pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de 5 ani sau mai mare.

Infractiunile sunt cele de proxenetism, trafic de droguri si precursori, trafic de persoane, la regimul de frontiera de stat, de spalare de bani, a legislatiei privind prevenirea si combaterea terorismului, initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Alte infractiuni sunt: nerespectarea regimului armelor si munitiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de moneda, divulgarea secretului economic, concurenta neloiala, deturnare de fonduri, nerespectarea dispozitiilor privind importul de deseuri si reziduuri, organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, coruptie, evaziune fiscala, regimul vamal, bancruta frauduloasa, prin intermediul sistemelor informatice si mijloacelor de plata electronice, traficul de organe, informeaza MEDIAFAX.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean a propus, marti, reluarea votului prin apel nominal la proiectul privind confiscarea extinsa a averilor, dupa ce la votul electronic s-au inregistrat insuficiente voturi pentru ca acest proiect sa fie adoptat, iar deputatul Doru Lese a spus ca s-a abtinut din greseala.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.