Liderul PSD, Victor Ponta, respinge varianta propusa de Crin Antonescu si Relu Fenechiu privind demisia in bloc a parlamentarilor USL, pentru a obliga Senatul sa inceapa procedura de alegeri anticipate.

“Nu mai ramanem in formula actuala a Parlamentului dupa 1 februarie, dar in acelasi timp trebuie sa pastram ce inseamna avantajul de a avea semnaturile parlamentarilor. Schimbarea guvernului actual cu unul de tehnocrati nu poate fi facuta din strada, ci la cererea oamenilor, dar cu voturile din Parlament. Nu folosim termenul de greva, ci de boicot, in care nu luam indemnizatiile, daca nu suntem in Parlament. Vom fi la momentul cand trebuie sa votam. In momentul in care va trebui sa votam un guvern de tehnocrati, vom fi la vot", a declarat Ponta la Romania TV.

Recent, senatorul PSD de Suceava Gavril Mirza a declarat ca parlamentarii USL vor intra din 1 februarie in greva parlamentara.

In cadrul sesiunii parlamentare extraordinare din 23 ianuarie, Crin Antonescu a afirmat ca membrii USL sunt primii care sunt pregatiti sa isi inainteze demisia.

La interval de cateva ore dupa aceasta declaratie, cativa membrii PNL din Parlament si-au depus demisia in alb, urmand ca liderul liberalilor sa le poate folosi cand se ia o decizie in acest sens la nivelul USL.

Citeste Si conservatorii sunt pregatiti sa demisioneze din Parlament


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.