Sever Voinescu a declarat ca nu stie de ce Legea referitoare la cainii comunitari este neconstitutionala.

Purtatorul de cuvant al PDL, a declarat, ca asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale privind legea referitoare la cainii comunitari.

"Astept motivarea deciziei. Nu stiu de ce e neconstitutionala, inteleg ca s-a referit la prevederea din lege privind posibilitatea eutanasierii cainilor fara stapan. Normele care sunt gasite neconstitutionale de Curtea Constitutionala nu mai opereaza", a precizat Sever Voinescu.

Legea referitoare la cainii comunitari este neconstitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, facuta in 25 noiembrie 2011 de 70 de deputati PSD si 54 de deputati PNL, scrie MEDIAFAX.

Neadoptarea legii a fost aplaudata

Anuntul privind neconstitutionalitatea legi a fost primit cu urale de membrii organizatiilor de protectie a animalelor care miercuri protesteaza la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curtii Constitutionale. Regizori, compozitori, critici de film, ziaristi, pictori, sportivi, artisti plastici, fotografi, medici si societatea civila au cerut neadoptarea acestei legi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.