Curtea Constitutionala (CCR) a decis astazi ca intentiile Guvernului de a eutanasia cainii vagabonzi sunt neconstitutionale.

Controversata lege a eutanasierii cainilor vagabonzi a fost adoptata de Camera Deputatilor in noiembrie 2011. Pe 25 noiembrie, Curtea Constitutionala a fost sesizata de 70 deputati PSD si 54 de deputati PNL privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

Potrivit initiatorilor, prevederile Legii incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata de Camera Deputatilor difera fundamental de proiectul aprobat la Senat. In plus, legea incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si nu are la baza o lege speciala de abilitare.

CCR a decis astazi ca doua articole ale legii (respectiv articolele 6 si 8) incalca prevederile constitutionale, ceea ce inseamna ca legea nu poate fi promulgata.

Anuntul privind neconstitutionalitatea legi a fost primit cu urale de membrii organizatiilor de protectie a animalelor care miercuri protesteaza la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curtii Constitutionale, relateaza Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.