Peste 130 de personalitati romane il roaga pe presedintele Basescu sa nu promulge legea privind eutanasierea cainilor vagabonzi.

Personalitatile din lumea filmului, teatrului, sportului si modei s-au adresat presedintelui Basescu printr-o scrisoare.

"Facem apel la luciditatea si emotia dumneavoastra creativa. (...) Aplecati-va preocuparea si asupra rugamintii noastre de a nu promulga legea care permite eutanasierea cainilor care nu au avut sansa de-a fi mangaiati de un stapan", se arata in apel.

Printre cei 133 de semnatari ai documentului se numara si Radu Beligan, Florin Piersic, Claudiu Bleontz, Nicu Alifantis, Leonard Doroftei, Monica Pop, Cristian Topescu, Doina Levintza, Cristian Mungiu, Paula Iacob.

Acestia precizeaza ca niciunul dintre noi nu crede ca prezenta cainilor pe strada este un lucru normal, dar exista si "solutii civilizate, umane si eficiente".

Controversata lege a eutanasierii cainilor vagabonzi a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 22 noiembrie. Legea a fost adoptata cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "impotriva" si 14 abtineri. Legea prevede ca animalele capturate pe strada vor fi transportate la adapost si tinute acolo timp de 30 zile, timp in care stapanii le pot revendica sau cei dornici le pot adopta.

  • Legea cainilor comunitari, neconstitutionala?

In 25 noiembrie, 70 de deputati PSD si 54 de deputati PNL au sesizat Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea Legii cainilor comunitari, relateaza MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala va dezbate in 14 decembrie aceasta sesizare. Potrivit initiatorilor, prevederile Legii de modificare si completare a OUG 155/2001 incalca articolul 61 alineatul 2 din Constitutie, intrucat forma in care a fost adoptata de Camera Deputatilor difera fundamental de proiectul aprobat la Senat.

In plus, legea incalca articolul 115 alineatul 4 din Constitutie, intrucat aceasta este o propunere de completare si de modificare a unei OUG si nu are la baza o lege speciala de abilitare, astfel ca nu este un caz exceptional care ar impune interventia Guvernului in adoptarea unei masuri urgente.

Citeste si:
Celebrități și personalități care au murit din cauza noului...
Celebrități și personalități...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.