Secretarul general adjunct al PDL si presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, vineri, ca peste 200.000 de semnaturi vor fi stranse, in regiunea de vest, pentru sustinerea Legii de adoptare a OUG nr.155/2011privind gestionarea problemei cainilor fara stapan.

Lucian Bode a declarat, intr-o conferinta de presa, ca la nivelul regiunii de vest vor fi stranse peste 200.000 de semnaturi in vederea sustinerii Legii de adoptare a OUG nr. 155/2011 privind gestionarea problemei cainilor comunitari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"PDL a declansat la nivel national o campanie de informare si de strangere de semnaturi in vederea sustinerii adoptarii Legii de adoptare a OUG nr. 155/2011 legata de gestionarea problemei cainilor comunitari. La nivelul regiunii de vest, vor fi stranse peste 200.000 de semnaturi pentru adoptarea legii respective", a afirmat Lucian Bode.


Potrivit sursei citate, in judetul Salaj, in cele doua saptamani de cand a inceput campania, au fost adunate peste 8.200 de semnaturi, lucru care arata ca organizatia judeteana a PDL "nu este in hibernare, ci este activa".

Bode a declarat ca aceasta campanie este una civica, al carei obiectiv este constientizarea populatiei asupra situatiei actuale a cainilor fara stapan si a posibilitatilor de rezolvare a acestei probleme.

"Aceasta initiativa s-a lovit, insa, si de rezistenta unor ONG-uri si a unor politicieni care fie nu au citit proiectul de lege, fie nu sunt interesati de rezolvarea acestei probleme. Pozand fatarnic in aparatori ai drepturilor animalelor si in ecologisti, acuza PDL de intentia directa de a impune eutanasierea cainilor fara stapan ca unica solutie de rezolvare a problemei", a declarat Bode.

El a spus ca, in realitate, proiectul de lege prevede crearea unui cadru legislativ pentru ca problema sa fie rezolvata de administratiile locale.

CEDO "isi arata coltii": Romania condamnata pentru maidanezi

Citeste si:
Zeci de caini, impuscati pentru a preveni raspandirea pestei...
Zeci de caini, impuscati...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.