Dupa declaratii facute de politicieni romani legate de imposibilitatea realizarii unei coalitii PSD-PDL pentru urmatoarele alegeri, a venit si randul populatiei sa-si faca auzita parerea.

Majoritatea romanilor nu vad posibila o noua alianta PSD PDL dupa alegerile parlamentare, potrivit rezultatelor unui sondaj al Institutului Roman pentru Evaluarea si Strategie (IRES).

La intrebarea daca o alianta politica intre PSD si PDL ar fi posibila doar 36% dintre repondenti cred ca un asemenea guvern ar putea exista, in timp ce 56% dintre cei intervievati o considera o varianta imposibila. De asemenea, 7,2% nu au stiut ce sa raspunda la aceasta intrebare.

[Citeste Ponta: O uniune PSD-PDL este imposibila si Cristian Preda: Un Guvern PDL-PSD ar fi un lucru rau]

“Interesant este ca votantii USL cred cel mai tare in imposibilitatea ei (68%), in timp ce 37% dintre votantii PDL cred ca este posibila, 45% dintre votantii UDMR o vad ca fiind realista (42% imposibila), iar in cazul votantilor UNPR 83% cred ca se poate realiza", se arata in studiul citat de EVZ.

Referitor la cine ar putea castiga alegerile in acest an, parerea romanilor este impartita aproape in mod egal. Circa 40% considera ca USL va fi castigatorul alegerilor parlamentare, iar tot 40% cred ca invingatoare va iesi o coalitie formata in jurul PDL.

Sondajul mai releva faptul ca preferintele electorale ale romanilor nu s-au modificat radical in ultimii zece ani, potrivit Jurnalul.ro, peste 56% dintre ei declarand ca optiunea lor s-a indreptat catre un singur partid, 33,1% - au votat mai multe formatiuni politice, iar aproape 10% au precizat ca nu au votat cu niciun partid in acest interval de timp.

De asemenea, majoritatea romanilor chestionati sunt de parere ca in acest an nu se vor realiza reorganizarea teritoriala, suspendarea presedintelui sau reducerea numarul de parlamentari, potrivit TVR.

Conform money.ro, studiul mai indica si faptul ca 57,6% dintre romani se asteapta ca Sorin Oprescu sa ramana la sefia Capitalei.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.