Deputatul PSD Victor Socaciu a initiat o propunere legislativa prin care propune interzicerea folosirii in reclame a unor simboluri ale patrimoniului cultural romanesc, precum colindele vechi, Ateneul Roman sau statuia poetului Mihai Eminescu.

Deputatul PSD urmareste, dupa cum explica in expunerea de motive, sa fie interzisa "folosirea abuziva in cadrul comunicarilor comerciale audiovizuale, in special in cadrul spoturilor publicitare, a unor elemente care fac parte din patrimoniul cultural national".

"Astfel de spoturi sunt din ce in ce mai frecvente, precum folosirea de catre o firma de telefonie in scopuri publicitare a unui vechi colind romanesc care face parte din patrimoniul cultural imaterial sau de catre o companie farmaceutica a cladirii Ateneului Roman si a statuii poetului national Mihai Eminescu, elemenente protejate prin Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil", explica Socaciu, potrivit Realitatea.net.

Cea mai recenta si mediatizata propunere a lui Victor Socaciu a fost dublarea filmelor straine in limba romana, propunere respinsa de catre Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.