Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, referitor la discursurile tinute in Parlament la sedinta in care s-a votat bugetul, ca reprezentantii opozitiei Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu "au avut un limbaj violent si de mahala", care "mergea foarte bine in Ferentari".

"Avem un buget prudent, responsabil, nu de austeritate, ci care creeaza un cadru larg pentru investitiile guvernamentale ale anului urmator, un buget care pentru prima data din 1990 incoace nu este un buget electoral, intr-un an electoral", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus ca intotdeauna partidele aflate la guvernare au cuprins in bugetele din ani electorali bani pentru "pomeni electorale", PDL si aliatii sai facand exceptie.


"Actuala coalitie este una echilibrata, responsabila si a alocat resurse numai pentru investitii si nu pentru a-si imbunatati imaginea", a declarat Oltean.

El a precizat ca au fost respinse toate amendamentele "populiste" ale opozitiei care, daca ar fi fost adoptate, ar fi insumat un deficit de peste 5 miliarde de euro, "imposibil de suportat de bugetul acestei tari".

  • Oltean a criticat discursurile liderilor opozitiei tinute la sedinta de buget.

"A fost regretabil tonul violent, lipsit de eleganta, al liderilor opozitiei. Atat Victor Ponta, cat si Calin Popescu Tariceanu, in cuvantul de motivare a votului, au avut un limbaj violent si de mahala, totalmente in afara unei institutii atat de elegante si de importante cum este Parlamentul Romaniei. Au folosit un limbaj care mergea foarte bine in Ferentari, dar nici intr-un caz de la tribuna inalta a Parlamentului Romaniei", a spus Oltean.

In ceea ce priveste modul in care a fost adoptat bugetul pe 2012, Oltean a declarat ca actuala coalitie guvernamentala a dat dovada de "unitate, responsabilitate si de maxima exigenta" in privinta procedurilor parlamentare si a obiectivelor pe care si le-a propus.

"Legea bugetului a fost adoptata intr-un termen peste asteptarile noastre datorita unei mobilizari maxime a coalitiei majoritare, a unei organizari impecabile si, as spune eu, fara sa fiu lipsit de precizie, ca si datorita unei anumite disponibilitati a opozitiei de a colabora cu puterea in ce priveste adoptarea actului normativ", a spus Ioan Oltean.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.