Elena Udrea sustine ca teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe, iar majoritatea celor aflati in functii de decizie nu isi asuma niciun risc din acest punct de vedere, insa Romania are si un actor politic curajos, respectiv presedintele Traian Basescu.

In opinia Elenei Udrea, cea mai frecventa situatie este aceea in care anumite lucruri nu se intampla pentru ca nimeni nu vrea sa isi complice existenta cu luarea unei hotarari.

"Majoritatea celor aflati in functii de decizie nu isi asuma niciun risc. Nici riscul de a lua o decizie gresita, nici riscul de a fi criticati de opozantii solutiei adoptate, de regula mult mai putini decat sustinatorii ei, dar mult mai vocali. Nici riscul de a da cu subsemnatul pe la diferite institutii ale statului, cum ar fi Parchetul, care cerceteaza orice decizie pornind de la prezumtia ca este motivata de interese oculte ale celui care o emite! Astfel, cei mai multi stau linistiti in functiile lor, isi consuma fericiti mandatul, cu toate avantajele pe care acesta le aduce, dupa principiul «cine nu munceste sigur nu greseste». Si uite asa trec anii, cate patru, cate patru, si lucruri simple si necesare nu se intampla pentru ca nu are cine sa decida sa se intample", adauga Udrea, transmite MEDIAFAX.

Ea considera ca "aceasta abulie politica" afecteaza profund societatea, pentru ca "dorinta de a te proteja pe tine ca politician are efecte puternice si negative asupra celor pe care-i reprezinti".

Elena Udrea da si cateva exemple: Romania a pierdut o buna oportunitate de a valorifica vestitele certificate verzi; RA-APPS reprezinta "un nod gordian" care ar fi trebuit taiat de mult, astfel ca vanzarea acum a imobilelor detinute de regie este tarzie, iar beneficiile mici pe o piata imobiliara prabusita; Rosia Montana este un alt exemplu de indecizie; la fel si legea cainilor maidanezi.

"Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe. Cei care tin mai mult la imaginea proprie decat la progresul societatii sunt cei care nu sunt in stare sa conduca. Din marea masa de actori politici, exista insa cazuri de politicieni curajosi, capabili sa ia deciziile care se impun in orice moment. Sunt «jucatorii» adevarati, aceia capabili sa mearga pe drumul lor indiferent de campania de presa mai mult sau mai putin interesata a unui mogul sau a altuia. Acesti politicieni fac parte din forta motrice a societatii si reusesc sa impuna acele reforme de care aceasta are atata nevoie", mai scrie Udrea.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

  • Singurul curajos: Traian Basescu

Ea sustine ca "Romania are un astfel de actor politic curajos, un om care nu joaca la trecerea timpului". "Iar acesta este Traian Basescu. Sub impulsul si presiunea sa, Romania se modernizeaza, au loc reforme in sectoarele cheie ale societatii: munca, asistenta sociala, sanatate, educatie etc. Chiar daca acum ne este mai greu sa vedem, efectele pozitive ale tuturor reformelor nu vor putea fi negate in viitor. Este unul dintre politicienii curajosi care nu apeleaza la Principiul lui Pfeifer", adauga Udrea.

Elena Udrea explica faptul ca a dat acest exemplu pentru a arata, pe de o parte, ca exista solutii politice castigatoare din asumarea posturii in care te afli, pe de alta parte, pentru a-i mobiliza pe toti colegii din majoritatea de guvernamant.

"Mai mult ca niciodata avem nevoie sa luam decizii si sa continuam pe drumul reformelor. Avem sansa sa aratam ca suntem facuti din aceeasi stofa si ca ne intereseaza mai mult binele Romaniei, ne intereseaza mai mult ca lucrurile sa se miste, decat acest joc continuu de zero la zero", incheie Udrea.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.