Sorin Ovidiu Vintu a pierdut la Tribunalul Bucuresti procesul cu Emil Boc, in care a cerut daune de un milion de euro pentru declaratiile pe care premierul le-ar fi facut cu privire la cazul FNI si la o eventuala implicare intr-o lovitura de stat, instanta respingand, marti, cererea acestuia.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel.

In urma cu o saptamana, premierul Emil Boc a fost audiat la Ttribunalul Bucuresti in acest dosar. Emil Boc a raspuns atunci mai multor intrebari adresate de instanta, precum si unora depuse la dosar de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu.

"Aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica", a declarat Boc, el raspunzand astfel intrebarii judecatorului referitoare la modul in care apreciaza ca simpla exprimare a unei opinii apartinand lui Sorin Ovidiu Vintu ar putea crea instabilitate politica, transmite MEDIAFAX.

Premierul a mai sustinut ca este un act de notorietate si ca figureaza in interceptarile dosarului lui Vintu ca acesta a afirmat ca s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Raspunzand unei intrebari depuse la dosar de avocatii lui Vintu legate de lectii de morala fara mentionarea pagubitilor FNI, Boc a raspuns ca a facut doar afirmatia ca pe unele posturi TV nu se reiau informatii de interes public despre pagubitii FNI. "Am spus ca statul prin AVAS a platit o suta de milioane de euro pagubitilor FNI", a declarat premierul in fata instantei.

Instanta l-a mai intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vintu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el.

"Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vintu a sustinut suspendarea presedintelui", a raspuns primul ministru.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.