Prim-ministrul, Emil Boc, s-a prezentat marti, in jurul orei 13.00 la sediul Tribunalului Bucuresti, unde a fost citat in procesul deschis de Sorin Ovidiu Vintu, in urma declaratiilor premierului potrivit carora omul de afaceri ar fi fost implicat in prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

Instanta l-a intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vintu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el.

"Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vintu a sustinut suspendarea presedintelui", a raspuns primul ministru.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu anunta, in octombrie 2010, ca intentioneaza sa ii dea in judecata pe premierul Emil Boc si pe
ministrul Turismului, Elena Udrea. Vintu a sustinut ca cei doi l-au acuzat, nefondat, ca ar fi fost implicat in prabusirea FNI, scrie Realitatea.

De la Udrea si Boc, Vintu vrea despagubiri in valoare de cate un milion de euro. De la Voinescu, doar 250.000 de euro, scrie Victor Ciutacu pe blogul sau.

Vintu a motivat decizia sa precizand ca cei trei l-au acuzat de o tentativa de lovitura de stat si de faptul ca a furat bani de la FNI.

Sorin Ovidiu Vintu, care este cercetat in stare de libertate pentru ca l-a ajutat pe Nicolae Popa sa se ascunda de justitia din Romania, i-a precizat lui Ciutacu faptul ca "de acum, voi da in judecata, in civil, pe oricine mai spune, cu exceptia ziaristilor, ca eu am furat bani de la FNI, desi instanta m-a scos din cauza", transmite EVZ.

Vintu l-a dat in judecata si pe Traian Basescu, in 2009, de la care cere daune in valoare de doua milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.