Adrian Nastase vrea sa fie sef de guvern, oricare ar fi acesta. Daca nu mai este prim-ministru al tarii, Nastase vrea sa isi conduca propriul "guvern din umbra". Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a participat ieri la o intrunire cu sefii departamentelor de specialitate din cadrul partidului. Reuniunea s-a dorit o "trecere in revista" a activitatii celor 15 departamente, dupa cum a spus acesta.

Nastase a revenit in forta, dorind sa isi reafirme responsabilitatea vizavi de activitatea din cadrul "ministerelor" pesediste. Asta dupa ce, in cursul acestei saptamani, in presa au aparut idei conform carora sarcina departamentelor de specialitate ar putea fi scoasa de sub jurisdictia presedintelui executiv, urmand sa revina liderului deplin al partidului, adica lui Mircea Geoana.

De altfel, in cadrul briefingului ce a urmat sedintei cu membrii "cabinetului", Nastase a lasat sa se inteleaga ca in cadrul departamentelor sunt foarte multe lucruri de facut, iar activitatea acestora este intensa. Mai mult decat atat, Nastase a spus ca, de acum inainte, astfel de intalniri vor avea loc cu o periodicitate de doua saptamani.

"Ministerele" se ocupa de analize comparative

Presedintele executiv al Partidului Social Democrat nu a pierdut ocazia de a se lauda cu activitatea guvernului condus de el in perioada 2000-2004 si a prezentat si un document cu denumirea "Analiza comparativa a principalilor indicatori economici in perioada 1996-2005". "Analiza comparativa a rezultatelor guvernarii Aliantei PNL-PD pe primele noua luni ale anului 2005 comparativ cu perioada corespunzatoare a anului 2004, cand guverna PSD, scoate in evidenta degradarea principalilor parametri economico-sociali ai tarii in acest an fata de cel precedent", se arata in text.

Pe de alta parte, Nastase a recunoscut ca exista si anumite "dezechilibre" intre departamente, unele avand o activitate mai intensa comparativ cu altele. Totusi, sefii ale caror departamente functioneaza mai incet nu vor fi penalizati.

De la "Polul social" la cluburile social-democrate

Preluand ideile fostului lider, Ion Iliescu, care a incercat coagularea simpatizantilor stangii din Romania intr-un "Pol social", Adrian Nastase a spus ca se doreste infiintarea unor cluburi social-democrate. In viziunea lui, acestea ar trebui sa atraga sustinatori si nu neaparat membri ai partidului. Nastase a dat si un exemplu in acest sens pentru crearea unui "club al juristilor social-democrati".

Anticipatele nu sunt un obiectiv politic

In ceea ce priveste mediatizarea activitatii departamentelor, "cabinetul" lui Nastase ar putea foarte bine sa se numeasca "guvernul din bezna", tinand cont de faptul ca referirile la "ministerele" pesediste au fost, in ultimele luni, in jurul cifrei de 1.500, comparativ cu avalansa de stiri de pe timpul guvernarii reale. Pe de alta parte, presedintele executiv a fost nevoit sa recunoasca faptul ca personajul politic din cadrul partidului prezent cel mai mult in presa este Mircea Geoana.

Cu privire la tema alegerilor anticipate, Nastase a aratat ca acestea reprezinta "o exceptie, un raspuns la o situatie de criza", iar acestea nu trebuie sa fie "un obiectiv politic". Declaratia vine in urma anuntului facut de Geoana, miercuri, dupa intalnirea cu liderii de filiale judetene, cand a spus ca "in 2006 ne putem gandi la anticipate". Presedintele executiv al PSD a spus ca o situatie de criza ar putea aparea in eventualitatea in care primul-ministru Tariceanu ar demisiona sau proiectul de buget pentru 2006 nu ar putea trece prin parlament.

"Flota de barcute" pentru Basescu

Cu ocazia zilei de nastere a presedintelui Traian Basescu, liderul pesedist i-a urat acestuia "la multi ani", dar a precizat ca nu ii va face acestuia un cadou, nemaifiind "atat de apropiati", facand referire la perioada cand acestia locuiau in acelasi imobil. La insistentele ziaristilor care doreau sa stie totusi ce cadou i s-ar potrivi lui Basescu, Nastase a raspuns ca nu vrea sa spuna nimic dezagreabil insa, la final, a lasat sa-i scape "porumbelul": "O flota de barcute", a spus el.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.