Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca va elibera biroul de presedinte al Senatului atunci cand va exista un nou presedinte al acestui for legislativ, el precizand ca nu tine in mod deosebit la birou, care era al lui Ceausescu si care "are si demoni pe undeva".

"Acest birou este liber pentru cel care va fi votat de plen, nu am nicio dificultate. (...) Il voi elibera in clipa in care va exista un alt presedinte al Senatului. Nu tin in mod deosebit, e mare, l-ati vazut, era al lui Ceausescu pe vremea lui, cred ca are si demoni pe undeva, dar nu e problema legata de birou sau de scaun", a spus Geoana.


El a adaugat ca nu il leaga nimic special de acest birou sau de fotoliul de presedinte al Senatului, avand in vedere faptul ca a detinut foarte multe functii in viata sa. [Caderea lui Geoana - Sfarsitul unei ere in PSD]

"Sunt un om care am avut atat de multe functii in viata mea, am avut ocazia sa servesc tara asta in atat de multe ipostaze - in America, acasa, in Guvern, in Parlament -, am castigat macar in Romania voturi suficiente pentru a fi si presedintele Romaniei, deci nu ma leaga pentru cateva luni de zile nimic special de acest birou sau de acest fotoliu", a spus Geoana.

  • Geoana contesta revocarea din Senat

Mircea Geoana a anuntat, miercuri, ca va contesta la Curtea Constitutionala hotararea Senatului prin care s-a constatat incetarea mandatului sau de presedinte al acestei Camere legislative, transmite MEDIAFAX.

Geoana a spus ca votul prin care s-a aprobat hotararea de incetare a mandatului sau de presedinte al Senatului este unul politic, pe care il respecta, dar a sustinut ca motivele invocate de grupul PSD nu sunt regulamentare si constitutionale.

El a reluat ideea sustinuta si anterior ca ceea ce a invocat grupul PSD se aplica doar membrilor Biroului Permanent, presedintele Senatului avand un statut distinct in cadrul BP.

Cine este Petru Filip? Presedintele interimar al Senatului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.