Consiliul National al PSD a hotarat excluderea lui Mircea Geoana din cadrul formatiunii politice.

Soarta lui Mircea Geoana a fost hotarata! Acesta pleaca definitiv din PSD, partidul caruia in urma cu multi ani ii jurase "credinta vesnica".

Voturile au fost impartite astfel: 50 de voturi "pentru", 5 "impotriva", iar 3 membrii s-au abtinut. Dezbaterile din CExN au durat aproape patru ore.

Consiliul National al PSD a votat marti seara pentru excluderea lui Mircea Geoana din cadrul partidului, acesta urmand sa paraseasca formatiunea politica si probabil si presedinta Senatului Romaniei.

Mircea Geoana este curtat de mai multe formatiuni politice, care ii ofera un loc in randul lor. Pe o parte se afla UNPR, care i-a comunicat deja acestuia ca usa spre includerea in partidul lor este deschisa. Pe de alta parte, Marian Vanghelie i-a propus deja acestuia o alianta cu formatiunea Laviniei Sandru, PIN. O alta varianta pentru Geoana este infiintarea unui nou partid, in care sa-si acapareze aliatii din PSD si diversi alt dezertori de la alte partide.

Chiar daca nu alege niciuna dintre aceste variante, Mircea Geoana poate ramane in continuare senator independent in Parlamentul Romaniei.

  • Ce spune Geoana

"Am un sentiment de mare durere, dar si de eliberare. Aceasta metoda stalinista de eliminare din partid pentru un motiv necunoscut ma indurereaza. Timp de 5 ani de zile am coduns acest partid alaturi de oameni la care am tinut si am crezut ca pot sa aduc democratie in acest partid.

Pentru simpatizantii mei: Din pacate acest partid, atat vreme cat este condus din umbra de Iliescu si Nastase, nu are sanse de reformare. Au pus in funte o marioneta cu apucaturi tiranice si lipsa de caracter.

Acest fenomen nu este unic la PSD, acest lucru se produce in toate partidele din Romania. Toate partidele au ajuns la epuizare. Partidele nu au scapat de aceasta memorie bolsevica. Actuala clasa politica trebuie sa lase loc unei clase noi, fara atata coruptie.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Am primit la ora 18 si 3 minute pentru prima data acuzele care imi sunt aduse. Iliescu este o piaza rea pentru acest partid. PSD nu are viitor cat timp va sta sub conducerea acestui om care nu se poate schimba.

Nu ma despart de partid, ma despart de aceasta gasca. Nu ma despart de votantii nostri. Raman fidel ideilor mele politice, dar nu pot sa fiu in compania unor oameni care nu au niciun minim de respect", a declarat Geoana la iesire din sedinta Consiliului National PSD.

Geoana a declarat ca are nevoie de cateva zile pentru a se linisti.

Dupa cateva zile de cumpanire, va garantez ca viata mea politica va continua”, a declarat Geoana.

“Adio tovarasi. Pe curand prieteni!”

  • Ponta: A fost o decize grea

"A fost o decizie grea, regret ca am ajuns in acest punct, dar pana la urma fiecare a spus ceea ce gandeste. Ne despartim de domnul Geoana si de cei care au o problema in a fi intr-o echipa. Adversarul nostru nu este Geoana, ci Basescu. PSD trebuie sa fie foarte unit in aceasta perioada", a spus Ponta la iesirea din sedinta.
Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

Ponta a refuzat sa raspunda acuzatiei potrivit careia ar fi o marioneta a lui Iliescu si Nastase.

Geoana pierde automat functia de presedinte al Senatului si functia revine unui alt membru al PSD”, a declarat Victor Ponta.

Ponta si-a manifestat dorinta ca Mircea Geoana sa nu se alature unui partid care se afla acuma la putere.

  • Iliescu: Geoana e obraznic

Acest om nu a invatat nimic. I s-au oferit functii, desi nu avea experienta, nu a invata nimic din pierderi si el a contribuit si la pierderea alegerilor din 2004. Iar in 2009 a fost la fel. Nu lui i se datoreaza voturile obtinute de PSD. El isi permite sa duca la pierderea alegerilor? A pierdut totul si tot nu a invatat nimic si iata ca isi permite atatea obraznicii”, a declarat Ion Iliescu.

Este marca si autocaracterizarea ca si-o face singur”, a raspuns Iliescu acuzatiilor pe care i le-a adus Geoana.

Citeste si:
Japonia a executat prin spânzurare un bărbat care a ucis 7...
Japonia a executat prin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.