Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, vineri, sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, in cadrul intrevederii dintre reprezentantii FMI, BM si CE si cei ai USL, ca este premierul Romaniei, intrucat adevaratul premier, Emil Boc, nu are timp sa se vada cu opozitia.

"Este o veste foarte buna pentru noi pentru ca ati programat aceasta intalnire cu opozitia. Va place sau nu, noi credem ca avem aceasta intalnire cu premierul Romaniei, de vreme ce adevaratul premier nu are timp sa se vada cu noi. Credem ca este folositor pentru noi si pentru dumneavoastra sa avem aceasta discutie despre problemele economice si bugetul pentru 2012", a spus Ponta, relateaza MEDIAFAX.

El a precizat ca opozitia manifesta deschidere pentru dialog, dar si pentru votarea bugetului de stat, daca exista o reala perspectiva asupra bugetului si un dialog asupra masurilor bune.


"Chiar daca draftul scrisorii este aproape gata, ideile bune pot fi intotdeauna incluse in scrisoare, nu vin doar de la Guvern, uneori vin si de la opozitie. E folositoare aceasta intalnire, mai ales ca anul viitor este unul electoral", a spus Ponta.

Presedintele PSD a aratat ca opozitia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis Guvernului si in legatura cu care nu a primit niciun raspuns si si-a exprimat speranta ca delegatia FMI va oferi un raspuns.

La randul sau, Jeffrey Franks a precizat ca reprezentantii delegatiei FMI, BM si CE valorizeaza dialogul cu opozitia, cu sindicatele si cu asociatiile oamenilor de afaceri, el apreciind ca niciun grup politic nu are monopolul ideilor bune.


La intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE participa Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Eugen Nicolaescu, Daniel Chitoiu, Daniel Constantin si Liviu Voinea.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.