Cand este vorba de bani, parlamentarii devin brusc sensibili si solidari. Simpla propunere a unui senator de inghetare a salariilor alesilor pe 2006 a fost primita de colegii sai la fel ca delegatia FMI. Senatorii, indiferent de partidul din care fac parte, nu s-au aratat dispusi sa renunte la nici un leu din lefurile pe care le primesc lunar. Si asta pentru ca unii ar trai doar din acesti bani, iar altii s-ar simti discriminati.

Democratul Marius Marinescu a propus ieri ca salariile parlamentarilor sa ramana la valoarea actuala si in 2006, fara a se mai pune la socoteala inflatia. Senatorul PD a apreciat ca aceasta masura ar "responsabiliza clasa politica" si ar reprezenta "un semn de solidaritate cu eforturile romanilor, pentru a depasi greutatile inerente din procesul integrarii europene".

Il contrazice insa tocmai un coleg de Alianta. Liberalul Paul Pacuraru a apreciat initiativa pedistului drept una populista. Mai mult, el spune ca o asemenea masura ar crea o discriminare negativa pentru parlamentari in raport cu ceilalti bugetari, al caror salariu este actualizat in raport cu rata inflatiei.
Conservatorul Gavrila Vasilescu asteapta mai intai o decizie in cadrul coalitiei guvernamentale, dar a atras atentia ca multi parlamentari au ca unica sursa de venit indemnizatia.

De aceeasi parere este si udemeristul Valentin Zoltan Puscas, care a marturisit ca traieste "exclusiv din acest salariu". El considera ca astfel de propuneri apartin unor parlamentari care "nu au alta preocupare decat de a-si crea o imagine".

Gheorghe Funar crede ca propunerea lui Marinescu este "pur propagandistica". Mai mult, sustine liderul PRM, o asemenea masura ar fi si impotriva programului de guvernare al Aliantei D.A. pe baza caruia a intrat in Parlament si care avea ca slogan "Sa traiti bine!". Totusi, Marius Marinescu are si un sustinator in conservatorul George Sabin Cutas


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.