Elena Udrea recunoaste ca nu este tocmai cea mai mare sustinatoare a Organizatiilor de Femei din PDL sau alte partide, deoarece asta reprezinta, in sine, o forma de discriminare.

Ministrul Turismului sustine ca prin existenta unei organizatii speciale pentru femei in cadru partidului, democrat-liberalele se “autodiscrimineaza”, rupandu-se astfel de restul lumii si de restul partidului.

Recunosc ca nu sunt cea mai mare sustinatoare a ideii unei Organizatii de Femei ca atare construita. In momentul acesta, practic, noi ne autodiscriminam, segregandu-ne intr-o oarecare masura de partid”, scrie Udrea pe blogul ei.

  • Solutiile Elenei Udrea

Potrivit ministrului, principalele solutii pentru oprirea discriminarii femeilor in politica este o mai mare implicare a acestora in luarea deciziilor.

De asemenea, ministrul face apel la o mai maire solidaritate in partid, intre femei si sustinere reciproca.


„Eu cred ca a continua sa dezbatem despre rolul femeii in politica sau in general, fara sa facem pasi concreti in aceasta directie, nu este deloc dezirabil si nici productiv. Trebuie sa lasam la o parte filozofatul si sa incepem sa actionam. Spuneam sambata ca ne lipseste solidaritatea. Daca nu ne sustinem intre noi, evident ca nu putem cere sustinerea barbatilor. Primul lucru de care avem nevoie este sa impunem reguli cu care sa modificam statu quo-ul actual. Cred ca fiecare organizatie de partid trebuie sa propuna, cand vine vorba de o anumita functie publica numita sau in partid, cel putin atatea femei cati barbati sunt recomandati”, scrie Udrea.

Elena Udrea sustine ca femeile trebuie sa arate ca sunt mai putin predispuse la coruptie si ca sunt la fel de potrivite, ca si barbatii, pentru a ocupa orice functie de conducere, atat din cadrul partidului, cat si in interiorul Guvernului.

Citeste si: Paleologu, asaltat de femeile din PDL

Femeia in societate: Cum mai discriminam in ziua de azi?


Cum vad romanii discriminarea de gen?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.