Liderul PDL, premierul Emil Boc, afirma ca "motorul de baza al iesirii din criza sunt investitiile", de aceea cel mai important lucru in 2012 va fi "prioritizarea" acestora si dirijarea banilor catre lucrurile care aduc "plus de valoare in economie", altfel PDL riscand sa isi piarda credibilitatea.

Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, la o sedinta pentru constituirea Comisiei nationale pentru administratie, ordine publica, siguranta nationala, dezvoltare locala si regionala a PDL, ca problema o reprezinta "prioritizarea" investitiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Motorul de baza al iesirii din criza sunt investitiile. Romania are cel mai mare procent din PIB alocat investitiilor la nivelul Uniunii Europene. Avem insa o problema - prioritizarea investitiilor. Banii trebuie sa mearga acolo unde aduc plus de valoare in economie", a afirmat Boc.

El a spus ca au existat greseli "de neiertat" ale unor administratii care au construit, de exemplu, parcuri in padure.

Boc le-a cerut tuturor celor prezenti - majoritatea reprezentanti ai autoritatilor locale conduse de PDL - sa evite astfel de greseli, PDL riscand sa isi piarda credibilitatea in caz contrar.

Premierul a mai afirmat ca lucrul cel mai important pentru anul 2012 este "prioritizarea" investitiilor si a anuntat ca in bugetul pe anul viitor se vor impune reguli care sa garanteze acest lucru.

El a explicat ca in 2010 s-au investit 33 de miliarde de lei, in 2011 - 36 de miliarde de lei, iar in bugetul pe 2012 este prevazuta suma de 40 de miliarde de lei pentru investitii, care trebuie dirijata in "investitii reale.

Potrivit premierului, in intreaga tara sunt peste 40.000 de investitii incepute, unele chiar din anii '90, iar sute de milioane de lei se duc anual pe conservarea acestora.

Boc le-a recomandat autoritatilor locale sa recunoasca faptul ca exista anumite investitii care nu se mai fac si sa dirijeze banii spre investitii care rezolva problemele comunitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.