O noua platforma politica s-a lansat in Romania, pe modelul Alba ca Zapada, sustinut de Sebastain Lazaroiu, insa sub denumirea de Noua Republica.

Platforma “Noua Republica” a fost initiata de Mihail Neamtu, un apropiat al PDL, care a primit sustinerea fostului ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu.

"Draga Mihai, cand stateam pe malul Dunarii acum doua luni si iti spuneam ca Alba ca Zapada este inevitabila, nu credeam ca ea va veni atat de curand. Salut initiativa voastra lansata prin Noua Republica. Cred ca este cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare", spune Lazaroiu, intr-o scrisoare postata pe site-ul acestei miscari.

Lazaroiu crede ca a venit momentul unei "schimbari curajoase dupa o lunga tranzitie presarata de ezitarile si complicitatile politicienilor".

Potrivit datelor de pe site-ul platformei, “Noua Republica” are intentia de a se transforma intr-un nou partid politici, care intentioneaza sa candideze pentru alegerile parlamentare din 2012. Acestia sustin ca sunt singura alternativa la actuala guvernare, desi se trag tot din PDL.

  • Alba ca Zapada lui Cernea

Cu toate astea, partidul “Alba ca Zapada” a fost infiintat de Remus Cernea anul trecut, sau cel putin asa spunea tanarul politician, ca el va face alternativa politica la care facea referire Lazaroiu.

Alba ca Zapada lui Remus Cernea poarta numele de Miscarea Verzilor, un partid care insa nu a reusit inca sa intre in legalitate, insa planuieste sa candideze la alegerile din 2012.

  • Sacrificiul lui Lazaroiu

Nu putem uita, de asemena, ca Sebastian Lazaroiu si-a “sacrificat”, fara sa isi dea seama, postul de ministru al Muncii pentru credinta sa in formarea unei miscari politice noi, care sa revitalizeze imaginea partidelor din Romania.

"Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare" - aceasta a fost declaratia care l-a costat pe Lazaroiu Ministerul Muncii.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Dar iata ca visul sau este pe cale de a se implini, iar la alegerile din 2012 am putea a vea o noua optiune politica - insa, tinand cont ca se trage tot din PDL, sperantele noastre raman la minim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.