Crin Antonescu, a declarat ca formatiunea sa nu a sustinut initiativa promovata de parlamentarii social-democrati potrivit careia tinerii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot inscrie la facultate, el apreciind ca nu aceasta este solutia.

"Nu ne apartine aceasta initiativa. Nu am sustinut-o. Va pot spune un punct de vedere personal, pentru ca ce crede PNL va pot spune dupa Biroul Politic: nu cred ca asta e solutia", a spus Antonescu, raspunzand unei intrebari referitoare la initiativa social-democratilor.

Liderul PNL a precizat ca este datoria premierului si a ministrului Educatiei sa faca o propunere pentru a veni in sprijinul celor care nu au promovat examenul de bacalaureat.

"Pe de alta parte, cum am vazut ca si Victor Ponta spunea ca ar trebui ca primul-ministru sau ministrul Educatiei sa propuna ceva, daca aceasta varianta nu este cea mai fericita. Sa propuna ceva pentru ca e vorba totusi de foarte multi tineri", a spus Antonescu.

  • UNPR acuza masuri populiste

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat ca legea promovata de senatorul PSD Ecaterina Andronescu privind admiterea la facultate a elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat este una demagogica si populista si risca sa dea nastere unor iluzii periculoase, transmite MEDIAFAX.

Sarbu a afirmat ca initiativa Ecaterinei Andronescu apartine sferei "demagogiei si populismului", fiind "o eroare majora" si "o capcana pentru elevi si parinti".

Presedintele UNPR a mentionat ca o respecta pe Ecaterina Andronescu si a apreciat ca initiativa respectiva nu i-ar apartine in totalitate.

"Proiectul pare mai degraba gandit de cei care se preocupa mai mult de sondaje decat de invatamantul romanesc", a adaugat el.

Sarbu a afirmat ca proiectul respectiv risca sa dea nastere "unor iluzii periculoase pentru copii si pentru parinti", avand un "puternic iz electoral".


"Aceasta lege, student fara bac, a fost gandita doar de dragul unor voturi in plus si sterge granita intre cei ce pot urma o facultate si cei care nu pot, golind de continut si valoare un examen si o diploma care peste tot in lume sunt privite ca proba maturitatii", a adaugat el.
Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

  • Vasilescu isi retrage semnatura de pe lege

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat pentru MEDIAFAX, ca nu sustine legea promovata de Ecaterina Andronescu privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul si a precizat ca ea apare dintr-o eroare la coinitiatori si deja a facut cerere pentru a-si retrage semnatura.

"Acum doua saptamani, doamna Andronescu a propus in grupul nostru din Senat un proiect de lege privind organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat. Eu am fost de acord si am semnat initiativa, alaturi de mai multi colegi senatori. Saptamana trecuta, la discutiile din grup, s-a renuntat la aceasta initiativa, doamna Andronescu propunand proiectul cu elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Dintr-o eroare a unor consilieri, lista de semnaturi de pe celalalt proiect legislativ a fost copiata pe noua propunere. Eu nu sunt de acord cu aceasta propunere a doamnei senator Andronescu si am facut cerere la Biroul Permanent al Senatului sa imi retrag semnatura de pe proiect", a explicat Olguta Vasilescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.